Thursday, March 29, 2012

Chena Hot Springs tie & kylpylä


Viime torstaina päätettiin juhlia aurinkoista ja kiprakkaa iltapäivää kuumissa lähteissä. Chena Hot Springs Resort, kuumien lähteiden kylpylä sijaitsee sen valtatien päässä, jonka varrella meidän kotikin on. Tietä jatketaan vain noin 50 kilometriä eteenpäin ja saavutaan perille. Alaskassahan tieverkosto ei ole kovin kattava, ja isotkin tiet voivat päättyä keskelle-ei-mitään, kuten kyseinen Chen Hot Springs tiekin päättyy kylpylään. Moniin kaupunkeihin ja kyliin Alaskassa ei pääse edes tietä pitkin. Näihin vain ilma- ja vesiteitse saavutettaviin paikkoihin kuuluu esimerkiksi Alaskan kolmanneksi suurin kaupunki Juneau.

Ajotie kylpylään oli kyllä näkemisen arvoinen! Sitä ympäröivät Yukon-Tanana ylänköön kuuluvat White Mountains ("valkoiset vuoret") -kukkulat ja maisema oli jälleen kerran hieno.
Chena Hot Springs Resort on pieni yhteisö, joka on tullut kuuluisaksi parantavista mineraalivesistä, joissa voi uida kylpylän luonnon kivijärvessä. Torstaina ulkolämpötila oli -10 astetta ja kylmenemään päin. Veden lämpotila oli +41! Vesi lämpenee lähteissä geotermisesti, eli yksinkertaistaen vesi kiertää maan sisuksiin, lämpenee ja nousee ylös. Mikä rentoutumisen riemuvoitto! Ei meitä kyllä kauheasti mikään ressannut. Aina kun täällä jokin meinaa harmittaa, pitää vaan katsahtaa ympärille ja muistaa olevansa Alaskassa :D! Mutta olihan se kiva laiskotella kuumassa vedessä samalla, kun ilma viileni ja viileni. Lampö meni luihin ja ytimiin asti! Kylpylä oli aika pienen kokoinen, mutta onneksi paikalla ei ollut kovin paljon porukkaa. Sai rauhassa lillua! Suosittelemme!


No comments:

Post a Comment