Monday, April 22, 2013

Aika lähteä


Ja niin saapui huhtikuun 22. päivä, eli aika lähteä kotoa ja muutaman päivän päästä myös Alaskasta.

Kuluneet kolme viikkoa olivat täynnä haipakkaa menoa, vahdittiin taas kotona Scottin ja Kerryn taloa ja eläimiä. Koirat, kissat, vuohet, kanat, hanhet ja muut linnut pitivät päivät kiireisinä, onneksi myös Nick oli siellä hommissa auttamassa. Nick esitteli meille myös perinteisiä amerikkalaisia herkkuja, kuten S'moret (keksin välissä suklaa, joka sulatetaan kuumalla vaahtokarkilla), ja muita kummallisempia herkkuja, kuten mansikkamaito. Kelit oli oikein keväiset ensimmäisen viikon, jonka jälkeen viileni ja saatiin talven ehkä viimeinen lumimyrsky ja parikymmentä senttiä uutta lunta. Nyt kevät taas kolkuttelee ja lumet sulaa. 


Päivät siis kuluivat eläimet ruokkiessa, vuohia lypsäessä, koirien kanssa ulkoillessa ja taas eläimiä ruokkiessa. Piia yritti kuluttaa niin paljon maitoa kuin pystyi, lähinnä juomalla ja juustoa tekemällä. Fetaa ja halloumia syntyi monta kiloa ja kaikki myös syötiin. Päivittäin saatiin myös paljon kananmunia, joten siinä oli hyvä leipoa evästä mukaan autoreissulle Kanadaan. Julien rehki toisen talonvahtipaikan kanssa ja lisäksi meidän uuden nettisivun kanssa, josta pystyy tutustumaan meidän eloon ja matkailuun englanniksi. Päivät oli sitä myöten täynnä.


Reedy sanoo että "minun paikka"

Scottin ja Kerryn eläinten lisäksi meillä oli myös viisi huskypentua ja yksi bernhardilainen koira hoidossa ja vauhdikasta menoa piisasi joka päivälle. 

Loppua kohden hommat vain lisääntyi, meillä oli mökissä kaksi kissaa ja kaksi toipilasta koiraa, joista toiselta amputoitiin jalka ja toinen toipui leikkauksesta, jossa poistettiin hanska suolistosta. Siinäpä ei sitten aikaa tai tilaa paljon pakkaukselle jäänyt, mutta pääasia olikin, että eläimet olivat kunnossa ja meno farmilla iloista.

Sugaree, vahvin kolmijalkainen koira ikinä

Sunnuntaina mökki sitten tyhjeni eläimistä ja jäljelle jäi pakkaus- ja siivousurakka. Se urakka jatkuikin maanantai iltapäivään, välillä nukuttiin vähän ja syökästiin Scottin ja Kerryn porukalla viimeinen iltapala ja vaihdettiin lomakuulumisia. Siinäpä olikin urakan ainoat tauot, muuten huhkittiin pysähtymättä. 


Suunnittelua vielä siistissä vaiheessa

Eli nyt on auto pakattu ja loput kamppeet jätetty odottamaan syksyä ja meidän Alaskaan paluuta. Ja on aika lähteä. Innolla odotetaan reissua Kanadaan ja uusiin maisemiin, mielenkiintoista nähdä miten tien päällä olo sujuu. Tietysti Alaskaan jää ikävä, mutta seikkailua on aika jatkaa eteenpäin.

Ikimuistoisesta Alaskan elämästä on tietysti kiittäminen ihmisiä täällä ja koti-Suomessakin, jotka ovat eläneet hetkissä mukana. Blogilla on ollut valtava määrä lukijoita, hienoa, että matkailu ja kokemukset maailmalta kiinnostavat. Kiitokset siitäkin! Ja pian jutut jatkuvat Kanadan puolelta...

Ja siitä puheen ollen meillä on nyt nettisivut, joilla voi englanniksi lukea meistä ja meidän reissuista sekä katsella kivoja kuvia. Etusivulla aukeaa myös kartta, jossa näkyy meidän kesän reissu, sijainti päivittyy joka päivä. 

Tulkaapa siis matkalle mukaan! :) http://escape-life.net
************************************************************************************************************

No comments:

Post a Comment