Friday, January 25, 2013

Ystäviä tapaamassa ja tulevaa suunnittelemassa


Vaikka menossa on vasta uuden vuoden ensimmäinen kuukausi, täällä suunnitellaan kovasti jo tulevaa. Viime viikon suurin uutinen oli Julienin saama vuoden työviisumi Kanadaan, joten näyttää siltä, että meidän elämä Pohjois-Amerikassa jatkuu Alaskan jälkeenkin.

Lyhyemmän aikavälin suunnitelmiin on kuulunut muun muassa valmistautuminen helmikuun alun Yukon Quest -rekikoirakisaan, johon me osallistutaan vapaaehtoisina avustajina. Helmikuun alku siis kuluu meillä syrjäisellä Mile 101-tarkastuspisteellä, jossa vietetään reilu viikko huolehtien kisaan osallistuvista koiratiimeistä. Tarkastuspiste on hienolla paikalla kahden kukkulan välissä ja luvassa on hienoja kisahetkiä ja henkeä salpaavia tarinoita reitin varrelta.


Kuva viime vuoden kisareitistä. 
Tänä vuonna tiimit starttaavat Whitehorsesta Kanadasta, ja maali häämöttää Fairbanksissa. 
(www.yukonquest.com/site/yukon-quest-trail-map)

Tarkastuspisteellä Piia chekkaa tiimit sisään ja auttelee muissa käytännön hommissa. Julien vastaa viestinnästä ja muusta tietotekniikasta. Mile 101 on niin syrjäinen paikka, että kaikkeen pitää varautua, varsinkin jäätävään keliin. Takaisin tullaan ainakin uusia kokemuksia rikkaampina, ja toivottavasti kamera täynnä hyviä kuvia.

Viime viikolla vietettiin aikaa myös ystävien ja tuttujen kanssa. Torstaina kyläiltiin työkaverin Lenan luona, jossa viihdykettä tarjosi 6 kk vanha Gideon-poika. 
Perjantai-iltana tavattiin Mile 101-tiimin kanssa. Lauantaina illallistettiin Kerryn, Scottin ja tyttöjen sekä uuden "naapurin" Nickin kanssa, joka tuli Alaskaan kiipeilykurssille ja asuu vierasmökissä. Sunnuntaina vietettiin isolla joukolla iltaa Torbenin ja Danitzan luona. Eli hauskoja iltoja mahtui viime viikkoon rutkasti.

Tälle viikonlopulle on luvassa reilu -40 pakkasta, joten vaatetta päälle ja puita uuniin!

No comments:

Post a Comment