Thursday, March 7, 2013

Lattean vuoren ympäriNiinkuin Julien asian esitti, “valkoinen kevät” on täällä! Maassa on siis vielä paljon lunta, joten maisema on valkoinen. Mutta lämpötilat nousevat jopa lähelle nollaa päivisin, varsinkin kun aurinko on ylhäällä jo 11 tuntia. Täydellinen ulkoilukausi.


Viime lauantaina päätettiin treenata vähän tulevaa vaelluskesää silmällä pitäen ja käydä lumikenkäilemässä meidän takapihalla tönöttävän “Lattean vuoren” ympäri. 

Reppuun pakattiin tuoreita sämpylöitä juustolla, teetä, ja luonnollisesti kamera. Mukaan otettiin lisäksi Pronto ja Barges, jotka innokkaina jahtasivat oravia ja johtivat retkikuntaa reitillä.

Reitti oli mukava taivaltaa, varsinkin auringonpaisteessa. Reitti oli myös pakkautunut hyvin, eikä lunta ole yhtä paljon kuin viime vuonna samaan aikaan, joten lumikenkiäkään ei oikeastaan tarvittu. Reitille mahtuu tiukka ylämäki, jota kutsutaan kotoisasti “seinäksi” ja siltä sen kiipeäminen myös tuntui. Lisähaasteeksi päätettiin kiivetä vuoren päälle ihastelemaan maisemia.


 Eväille pysähdyttiin vuoren toisella puolen. Barges ja Pronto yrittivät parhaansa, kaikella viehätysvoimalla... Vuoren takana eteen tuli myös tulvavesiä, jotka kylmien öiden ansiosta olivat pintaa lukuunottamatta vielä jäässä. Varpaatkaan eivät siis kastuneet!

Reitille tuli mittaa noin 10 km, hyvä treenipäivä siis. Varsinkin, kun edessä oli ihana laiska sunnuntai.

No comments:

Post a Comment