Monday, July 16, 2012

Kiirettä kotona


Tänä viikonloppuna jäätiin kotiin, koska sunnuntaiaamuna Piia lähti kenttätöihin Etelä-Alaskaan. Laakereille ei jääty makaamaan, vaan viikonloppu kului erilaisissa kotihommia.

Perjantai-iltana Piia oli kutsuttu Kerryn emännöimään kirjakerhotapaamiseen. Samalla kun Piia vietti aikaa sivistyneen keskustelun sekä hyvän ruuan ja viinin parissa, Julien sahasi puita. Tällä kertaa paremmalla terällä, ja siinä vierähtikin reilu pari tuntia. Lopuksi kiitoksena oli rääppiäiset kirjakerhon jäljiltä, hyvin sai Julienkin niistä vielä mahan täyteen.


Lauantaina Julien heräsi, pomppasi ylös ja sanoi “Nyt ylös, mulla ois vähän kiire!”. Edessä odotti kyllä tärkeä tehtävä, aamuaskareisiin kun kuului kastelusysteemin asentaminen kasvimaille. Sen myötä isoja kasvirivejä ei tarvisi enää kastella käsin, aikamoinen helpotus iltatöihin! Putkia pitää vielä vähän siirrellä ja säätää, mutta muuten systeemi toimii, kiitos siitä Julienille.Piia hyöri aamun kasvimaalla kitkien rikkaruohoja, ilman sääskiä ja aurinkoisessa kelissä.


Salaattilounaan jälkeen (johon ainekset saatiin omasta kasvimaasta) Julien auttoi Scottia heinävajan rakennuksessa. Kuulemma homma nopeni kolminkertaisesti, ja kohtapuoliin saadaan alkaa niittämään heinä pelloilta talven varalle. Piia hyöri edelleen kasvimaalla, siirteli jo alkuun päässeitä kasveja rivin loppu päähän. Kummasti tyhjeni maa, joten uutta piti istuttaa tilalle. Nyt tuloillaan on ihana vähän porkkanaa ja hernettä, mutta yllin kyllin salaattia. Mitenhän tässä puutarhahommissa vielä käy...
Julien käytti illan taas puiden sahaamiseen ja Piia pakkasi reissua varten. Illallinen nautittiin Kerryn ja Scottin ja tyttöjen kanssa ja keskiyöllä kömmittiin takas mökkiin. Piia lopetteli pakkaukset ja aamulla suuntasi Anchorageen. Julien vietti sunnuntain kotihommissa, puita hakaten ja heinävajan rakennuksessa auttaen. Kiva kotiviikonloppu!
Ja pitänee mainita, että Piia kävi torstai-iltana hillassa. Tässäpä tulos!


No comments:

Post a Comment