Friday, February 8, 2013

Mökkireissua ja lomalle lompsis

Loma häämöttää jälleen edessä, ja samalla menoon on luvassa muutamia muutoksia. Kauan odotettu Yukon Quest starttasi viime perjantaina Whitehorsesta Kanadasta, ja kun tiimit tekevät taivalta Fairbanksia kohti, meidänkin on aika suunnata vapaaehtoishommiin Mile 101-tarkastuspisteelle.

Tämä tarkoittaa, että meidän on aika palauttaa nelijalkaiset ystävämme takaisin omistajalleen ja sanoa hyvästit rekikoiraseikkailuille. Jäähyväisten kunniaksi tehtiin vielä viimeinen yhden yön mökkireissu Stiles creek -mökille, noin 25 km päähän meiltä kotoa. Sunnuntaina matkaan starttasi seitsemän rekikoiraa, yksi beagle, yksi suomalainen, yksi ranskalainen, yksi amerikkalainen ja kaksi moottorikelkkaa. Ja taas tuli hieno reissu tehtyä!

Reitti Stiles-mökille on aika haastava, varsinkin koiratiimin kanssa. Matkalle mahtuu paljon jyrkkiä mäkiä ja tiukkoja kurveja. Perinteisesti Piia ajoi koirat ylämäkivoittoisella menomatkalla, Julienin mukaan siksi, että se on koirille helpompaa, koska Piia on kevyempi. Tai sitten siksi, että ylämäet on helpompia moottorikelkan kyydissä istuen... Koska kaikki varusteet oli tällä kertaa pakattu moottorikelkkojen kyytiin, kevyellä reellä jyrkät ylämäetkin joutuivat melko helposti, ja loppu oli vaan hyvää kuntoilua, ja hiki oli hyväksi.Koirat juoksee...
 
 Ja Piia juoksee...
 
 

Nick ja Cooper
 
Mökille päästiin mukavan muutaman tunnin ajon jälkeen. Sisällä oli kotoisaa ja uuden kaminan ansiosta myös nopeasti lämmintä. Ilta vietettiin syöden, korttia pelaten ja kokemuksia Nickin kanssa vaihtaen. Leppoinen ilta!
 


 
Nick ja Julien, ja korttipeli Rummy
 
Aamulla syötettiin koirat ja nautittiin pitkän kaavan aamupala. Sitten oli Julienin vuoro ajaa koirat, nyt jyrkkiä alamäkiä myöten kotiin. Ajo oli Julienin mukaan hänen elämänsä hauskin, tiukoissa mutkissa kurvaillen ja vauhdissa mukana pysyen (yrittäen?), nimittäin edes jarrun päällä seisominen ei paljon vauhtia hidasta jyrkässä maastossa. Joko taidolla tai tuurilla kotiin päästiin ilman kaatumisia, vaikka läheltä taisi pitää... :)
 

Aamuvalmistelut
 
 

Koirat juoksee...         ja Julien juoksee...
 

TasapainoiluaEilen illalla oli siis aika palauttaa koirat, ja olihan se vaikea pala sanoa hyvästit hyville ystäville, joiden kanssa vietettiin monta monituista hienoa hetkeä. Escape-tiimi pysyy kuitenkin aina mielessä ja tärkeänä osana meidän seikkailua, olihan se sen verran hienoa, oma tiimi Alaskassa...

Keskiviikkona vietettiin sitten Julienin synttäreitä, suolaisten lettujen, karjalanpiirakoiden ja täytekakun kera. Julien sai suklaisia ja viinin vivahteisia lahjoja, ja lisäksi Evie oli tehnyt itse käsikorun ja askarrellut revontulipiirroksen. Ennen kakkua vielä laulettiin onnittelulaulu, viulun säestyksellä!


 

Nyt ollaan, kaiken pakkailun ja leipomisen ja järjestelyn jälkeen valmiita Yukon Quest tunnelmiin. Englannin kieliseen blogiin tulee päivityksiä viikon varrelta. Suomen lukijoille luvataan matkakertomus heti matkan jälkeen.

1 comment:

  1. Ihania tunnelmia!:) Varmasti ollut erinomainen tapa heittää hyvästit Escape-tiimille. Nauttikaahan kisoista! Palataan sitten hang outissa kun tuut takas :) Meillä alkaa tapetointiurakka tänään, vain olkkari siis tosin aluksi. Pitää sit ottaa kuvia ja näyttää mitä on saatu aikaan :)

    ReplyDelete