Monday, November 26, 2012

Talonvahtina upealla Murphy DomellaViime viikko kului työkaverin talonvahtina Murphy Domella. Alue on mäkien, kukkuloiden ja vuorien ympäröimä, talon olohuoneen ikkunasta on hienot näkymät Alaska Range vuoristoon. Kirkkaana päivänä myös Mount McKinleyn, Pohjois-Amerikan korkeimman huipun, näkee kohoavan taivasta kohti. 

 Talo, jota vahdittiin


 Maisemaa pihalta ja tiluksilta
 


 Vanhan Myrphy Dome tien toisella puolella puolestaan avautuu näkymä Valkoisille vuorille, ja jopa Brooks Range vuoristoon. Mikä paikka! Sää suosi ”lomalaisia” ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta joka päivä. Toisaalta pakkanenkin paukkui, parhaimmillaan -20 °C, toisinaan tosi kovan tuiskun kanssa, joka tietenkin lisäsi ilman purevuutta. Ulkona viihdyttiin silti, lähinnä valokuvaten kauniita maisemia. Piia kävi myös hiihto- ja juoksulenkeillä. Jokunen hirvikin oli tiluksilla juossut...


 
Paikka oli täydellinen auringonlaskujen ja revontulien kuvaukseen, aukeaa tilaa kun riitti ympärillä. Auringon purkauksia näyttää riittävän, sillä monena yönä revontulet liekehtivät taivaalla uskomattomina näytöksinä. Siinä vaan tuijoteltiin taivaalle ja ihmeteltiin.
Talonvahtien tehtäviin kuului ensinnäkin kuuden vuohen ruokkiminen aamuin illoin. Kong, Attie, Annie, Lupey, Colleen ja Colville ovat hauskoja pikku vuohia, joilla on paksu karva, jolla pärjää ulkonakin. Pari kertaa päästettiin elikot ulkoilemaan, ja heinäkasaanhan ne heti ryntäsi. Taitaa olla loputon ruokahalu. Talossa asustaa myös kaksi kaunista ja veikeää kissaa, Boo ja Ram, joille jäi ainakin puoli sydäntä. Niiden kanssa leikittiin kalalelulla ja sitten loikoiltiin sohvalla, ne vaan kehräsi sylissä tyytyväisinä. Ram myös nukkui meidän kanssa, toisinaan Julienin tyynynä, toisinaan Piian sylissä. Ihania otuksia kertakaikkiaan!
Todd, talon isäntä ja meidän työkaveri, on kova mies metsästämään ja talosta löytyi monenlaisia eräherkkuja, joita meidän oli lupa nauttia, ja niin tehtiin. Savustettua lohta ja hirvikäristystä perunoiden kanssa, olo oli siinä kuin kotona! Täydellinen viikko!

No comments:

Post a Comment