Friday, August 3, 2012

Uusia ja vanhoja kokemuksia kotona

Viime viikolla kotona tehtiin pieniä ja suuria askareita.

Vaikka kesä täällä vielä jatkuu, valmistautuminen talveen on alkanut. Eli polttopuita tehdään vauhdilla. Joka päivä. Onneksi Piia on päässyt lapsuuden puutalkootraumoista, ja nauttii nyt puunhakkuusta, oikeasti. Julien taas käyttelee sahaa niinkuin olisi se kädessä syntynyt. Me ollaan hyvä halkotiimi!

Nyt on myös aika ottaa ilo irti Kerryn ja Scottin kovasta työstä kasvimaalla ja nauttia antimista. Tällä hetkellä kovaa huutoa ovat erilaiset salaatit, yrtit ja kesäkurpitsa. Takapihalta saa iltapalan joka päivälle.

Videolla todistusaineistoa...

Koska meidän sieniosaaminen keittiössä on rajallinen, päätettiin tyytyä vain valokuvaamaan niitä. Paljon kasvaa kaikenlaisia kansikkaita mökin ympärillä. Tietenkään kaikki ei lautaselle kuuluiskaan...

Tällä viikolla kiirettä piti myös kakun syönnissä. Kerry teki unelmaisen jäätelökakun mustikoilla, ai että oli hyvää! Evien mukaan juhlittiin jonkun 102-vuotissynttäreitä. Ainakin kynttilöitä oli niin paljon, että niiden puhaltamisessa tarvittiin apujoukkoja!Käytiin myös mönkijäajelulla. Jäätiin kiinni. Mutaan. Puoleksi tunniksi. Kiva.
Sunnuntai oli aika mielenkiintoinen päivä. Scottin kaveri Tom tuli teurastamaan kolme kiliä. Yksi niistä oli "Pikkumies", joka syntyi toukokuussa ja kärsi alusta asti erilaisista puutetiloista. Tämä iloinen kili ei tainnut kuulla eikä nähdäkään kovin hyvin, eikä liikkuminenkaan aina ollut helpointa, varsinkin, kun jalka nyrjähti muutamia päiviä sitten. Niinpä Scott ja Kerry päättivät, että on parempi pikkumiehelle päästä kärsimyksistä. Kaksi muuta kiliä ehtivät jo siihen ikään, että olivat valmiita tulemaan isiksi, joten nekin päätyivät pakastimeen.

Onneksi pikkumiehen teurastamista ei nähty, se olisi voinut olla kova pala. Mutta Piia päätti auttaa Tomia kahden muun kilin kanssa, alusta loppuun. Eikä se tietenkään helppoa ollut. Mutta tyttö oppi paljon anatomiasta, ja oli entistä vakuuttuneempi omista syömispäätöksistään. Tom teki työnsä hyvin, eläintä kunnioittaen. Joten Piialle kokemus oli hyvä. Julien ei halunnut osallistua, vaan piti seuraa moottorisahalle ja puukasalle pihalla.

Sunnuntai-iltapäivä ja ilta meni heinähommissa. Kuten mekin, Kerry ja Scott valmistautuvat talveen ja vuohille on kerättävä talviheinä. Keli oli loistava peltotöihin, aurinkoinen, kuuma ja kuiva. Illalliseksi nautittiin caribou ja kasvimaan erilaisia salaatteja. Ja suomalaista suklaata!
No comments:

Post a Comment