Tuesday, February 28, 2012

Tästä se lähtee...

Ensimmainen yö tuli todella tarpeeseen, ja sen jälkeen saatiin aamiaiseksi rinkeliä, tosi hyvää! Sen jälkeen suunnattiin Fairbanksiin tarkastamaan kaupunki ja hoitamaan juoksevia asioita.


Ensimmaiseksi opittiin, että Alaskassa lähes kaiken voi tehdä drive-in:n kautta (siis autossa istuen). Tämä ei koske pelkästään perinteisiä pikaruokapaikkoja, vaan myös kahviloita, joista saa aamiaista, sekä raha-automaatteja! Tilin avaaminen ei kuulunut drive-in -palveluihin, joten tätä varten mentiin pankkiin. Tomin avulla saatiin avattua pankkitili ja palvelu oli kerrassaan ystävällistä! Kaikki hymyilivät ja olivat innoissaan, kun kerrottiin olevamme Suomesta ja Ranskasta.


Pankin jälkeen ajeltiin Fairbanksin yliopiston kampuksella ja nähtiin siellä hirvi tiellä! Suomessahan hirvet eivät niin tieteellisestä koulutuksesta välitä, mutta olihan se tiedossa, että Alaskassa asiat ovat erilailla :).
Samalla reissulla käytiin myös ensimmäisellä tutustumiskierroksella työpaikalla eli SNAP:ssa. Ihmiset toimistolla vaikuttivat tosi mukavilta ja kaikki toivottivat meidät tervetulleiksi porukkaan. Kovastihan nämä amerikkalaiset puhuvat, joten ensimmäinen tavoite oli lähinnä ymmärtää yksi sana per lause.

SNAP:n jälkeen seuraavan oli vuorossa auton vuokraus. Jonkinnäköistä kulkuvälinettä tarvittaisiin, jottai voitaisiin kulkea töihin tulevasta asuinpaikastamme Two Riversista. Vuokraus osoittautui kuitenkin monimutkaiseksi prosessiksi, ja asia on vielä työn alla. Asiasta seuraa lisäinfoa myöhemmin...


Päivän informaatiotulvan jälkeen päässä surisi ja aikaeron vielä painaessa oltiin aika väsyneitä, kun takaisin Tomin luokse päästiin. Onneksi Tom oli mukana kaupungilla asioita hoitamassa, muuten olisivat nämä matkalaiset olleet ymmällään. Paikallisen oppaan apu on siis korvaamatonta! Fairbanksin ihmiset ovat kuitenkin tosi ystävällistä porukkaa, ja apua löytyi jos jonkinlaiseen kysymykseen.
Illalla nautittiin Melissan ja Tomin kanssa karibumakkaraa leivän välissä ja samalla maisteltiin ranskalaista yrttijuomaa.


Lopuksi ulkoilutettiin vielä Elka ja Wader, perheen koirat, jonka jälkeen nämä matkalaiset olivat valmiita nukkumaan. Ensimmäinen päivä Alaskassa oli takana, ja hyvä täällä on olla :)!No comments:

Post a Comment